Biyografi

Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümünde profesör olarak görev yapmaktadır. 2003 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun olduktan sonra doktor unvanını 2008 yılında Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalından almıştır. Tarım ve Orman Bakanlığı COVID-19 Komisyonu, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Bilim Komitesi, Mediterranean Network of Establishments for Veterinary Education (REEV-Med) Yönetim Kurulu Üyesidir. American Veterinary Colleges – The Council on International Veterinary Medical Education (AAVMC - CIVME) Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Assosiye Temsilcisi, Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları ve Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (VEDEK) değerlendiricisi ve Diriliş Postası gazetesinde köşe yazarıdır. Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Tarım ve Orman Bakanlığı Risk Değerlendirme Daire Başkanlığı Bulaşanlar Komisyonu Başkan Yardımcılığı, Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) Danışma Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Gıda mikrobiyolojisi, gıda kaynaklı patojenlerin karakterizasyonu, bakteriyofajlar, patojenlerin biyokontrolü, antibiyotik dirençlilik, et türü tayini ve analiz yöntemlerinin geliştirilmesi alanlarında çalışmaları bulunmaktadır. ****************************************************************Naim Deniz AYAZ is Professor of the Department of Food Hygiene & Technology at Kırıkkale University Faculty of Veterinary Medicine. He received his Ph.D. in Food Hygiene & Technology from the Ankara University in 2008. He is a member of the Ministry of Agriculture and Forestry COVID-19 Commission; Scientific Committee Member of Turkish Veterinary Medical Association; an Executive Board Member of Association Mediterranean Network of Establishments for Veterinary Education (REEV-Med); a regional associate for the region of Middle East and North Africa of Association of American Veterinary Colleges – The Council on International Veterinary Medical Education (AAVMC – CIVME); a vice president of Risk Assessment Commission of Contaminants; an expert of the Association for Evaluation & Accreditation of Education Institutions & Programs of Veterinary Medicine; He was the member of the Advisory Board of the National Red Meat Council (UKON). Between 2011 and 2016, he served as vice Dean of Kırıkkale University Faculty of Veterinary Medicine. He has studies in food microbiology, characterization of foodborne pathogens, bacteriophages, biocontrol of pathogens, antibiotic resistance, determination of meat type and development of analysis methods.

Kurum Bilgileri

  • Birim
    VETERİNER FAKÜLTESİ
  • Bölüm
    GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ
  • Dalı
    VETERİNERLİK GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ A.B.D.
  • Ünvanı
    PROFESÖR DOKTOR